Kalavastaavan arkisto

 

Pilkkikilpailut 2012

Osaston pilkkikilpailut pidettiin lauantaina 24.3 Pyhäjärvellä. Sää ei suosinut tänä vuonna, sillä yöllä alkanut vesisade jatkui lähes koko kilpailun ajan.

Kalaa tuli vaihtelevasti ja Pertti se pesi porukan ylivoimaisesti saamalla sekä suurimman saaliin, että myös pokkaamalla isomman kalan palkinnon.

Ahven oli kilpailukala ja isomman kalan kisaan kelpasi kaikki mitan täyttämät kalat. Kuhallahan se voitettiin ja "kaima" oli vetänyt pari muutakin kuhaa vielä varmuuden vuoksi.

Palkinnot jaettiin nuotion loiteessa kodalla makkaraa paistaen ja eväitä syöden.

Onneksi sadekin loppui juuri sopivasti palkintojenjakoon.
 

Pilkkikisan 24.3.2012 tulokset

Naiset

1. Ulla Andersson 810 grammaa
2. Pirjo Seppänen 370
3. Irma Rosberg-Heinilä 110

Miehet alle 60v

1. Jari Aalto 570 grammaa
2. Jukka Sällinen 300
3. Pasi Viander 280

Miehet yli 60v

1. Pertti Peltola 2310 grammaa
2. Matti Tukia 370
3. Olli Heinilä 140
4. Pertti Sipilä "nafti" 30


Ison kalan palkinto Pertti Peltola kuha 760 grammaa.

 

 

Pilkkikisat 21.3.2009

Osaston pilkkikisat pidettiin aurinkoisessa ja tuulisessa säässä Tammelan Pyhäjärvellä lauantaina 21.3. osanottajia oli noin 20 henkilöä ja lähes kaikki sai ainakin yhden kalan vaikka ahvenen syönti tosi nirsoa olikin. Palkinnot jaettiin leppoisasti makkaran paiston lomassa.

Tulokset

Yleinen sarja

1. Pasi Viander 870 grammaa
2. Jari Aalto 315
3. Mika Andersson 250

 

Veteraanit 55 v

1. Mauno Andersson 690 grammaa
2. Olli Heinilä 405
3. Pertti Peltola 400
4. Matti Tukia 310
5. Erkki Seppänen 210
5. Timo Juutila 210
7. Pertti Sipilä 200

 

Naiset

1. Ulla Andersson 1150 grammaa
2. Pirjo Seppänen 525
3. Nina Lindholm 140
4. Irma Rosberg- Heinilä 85

 

Nuoret

1. Joona Andersson 305 grammaa
2. Jesse Andersson 235

 

Suurin ahven painoi 310 grammaa. Saaja Ulla Andersson.

 

Rakennusliiton talvipäivien 2009 matkakertomus

Rakennusliiton talvipäiviä vietettiin tänä vuonna hienossa kevätauringon paisteessa Kuopion Rauhalahdessa. Talvipäivien ollessa pitkästä aikaa näinkin etelässä osastosta osallistuttiin talvipäivien ohjelmaan.

Itselläni oli jo ollut pitkään mielessä, että olisi pitkästä aikaa mukava osallistua liiton pilkkimestaruuskilpailuihin. Kun sain puhuttua mukaan vielä Peltolan Pertin ja Tukian Matin niin meillä oli osanotto myös osastojen väliseen joukkuekilpailuun.

Kilpailuaamu valkeni kirkkaana ja aurinkoisena ja sehän ei välttämättä ole paras pilkkikeli. Kilpailun lähtö ja maalipaikka sijaitsi suomen suurimman savusaunan kupeella Rauhalahden Jätkänkämpällä. Olimme ajoissa kilpailupaikalla aamusta "hyvin nukutun"yön jäljiltä. Sitaatit siksi.että osalta joukkueesta taisi yöunet jäädä aika lyhyeksikin.

Ilmoittauduimme kilpailupaikalla ja saimme kilpailualueen kartan jonka jälkeen aloimme yhdessä tutkimaan mihin päin Kallavettä sitä suunnistettaisiin. Joukkue oli päättänyt,että yhdessä pilkitään koko kilpailun ajan ja pian oli yhteisymmärrys löytynyt mihin kilpailun alettua suunnistetaan.

Pian saimme lähtömerkin ja noin 200 muun pilkkijän mukana lähdimme taivaltamaan jäälle. Kymmenen minuutin kävelyn jälkeen teimme ensimmäiset reijät ja hetken pilkinnän jälkeen kaimalla oli jo tasapainossa pieni ahven mahan alta kiinni. Muita kaloja siitä ei tullutkaan ja aloimme vähän hajaantua ja etsiä kukin omalta taholtamme mahdollista "ottipaikkaa" säilyttäen silti näköyhteyden toisiimme. Pojat pysyivät rannan tuntumassa ja minä lähdin suoraan rannasta ulospäin vähän syvempään veteen kun arvelin että kirkkaan päivän takia kalat ovat matalassa liian arkoja pilkittäviksi.

Noin tunnin etsinnän jälkeen löysinkin lopulta pikkuahventa kolmen metrin syvyydeltä ja siinä sitten pilkimme koko porukka lopun aikaa. Kalaa tuli joka reiästä ja joukkue oppi nopeasti yhteisen taktiikan jossa yksi joukkueemme jäsen uhrautui ns.apupilkkijäksi härnäten "homenokalla"aina vähän aikaa reiällä ja me kaksi muuta pilkimme ne kiukustuneet pikkuahvenet pois.

Harmi vain että olisi tarvinnut tämä kalapaikka löytää heti aamusta niin olisimme voineet pokata vaikka palkintoja. Kilpailun jälkeen kaikki kävivät vaa´alla että saimme myös hyväksyttävän joukkuetuloksen.

Näissä kisoissa ei onneksi ole dobing testejä sillä olisimme saattaneet olla läpäisemättä sitä testiä. Mutta kaikkiaan ihan hyvä maku jäi kisoista ja ei ne sijoituksetkaan ihan hävettäviä olleet. Joukkueena olimme sijalla 8 ja allekirjoittanut oli miesten sarjassa 20 viidentoista paikallisen ja 4-5 muun jälkeen.

 

Piukkoja siimoja kevään jäille T: Kalavastaava